Bebeğinizle Sağlıklı Bir Yolculuk İçin! – SAĞLIK

Yoğun ısı, klima, seyahat sırasında mola verilen kalabalık yerler, yiyecek ve içecekler nedeniyle çocukların sağlığını riske atabilecek pek çok faktör var! Peki sizin ve bebeğinizin seyahat nedeniyle herhangi bir sağlık sorunu yaşamaması mümkün mü? Acıbadem Atakent Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aziz PolatÇocuğunuzla sağlıklı bir yolculuk için uymanız gereken bazı kurallar olduğunu, bu basit önlemlerle rahatlıkla keyifli ve sağlıklı bir tatile çıkabileceğinizi belirtin. Profesör. Dr. Aziz Polat, çocuğunuzla sağlıklı bir yolculuk için gözden kaçırılmaması gereken kuralları anlattı, önemli uyarı ve önerilerde bulundu.

  • Bebeğiniz en az iki aylık olmalı!

Öncelikle bebeğinizin en az 2 aylık olması gerekmektedir. Mutlaka doktor tarafından muayene edilmeli ve seyahate engel bir durum bulunmadığı teyit edilmelidir. İkinci ayda aşı yapılırsa birçok enfeksiyona karşı koruma başlayacaktır. Ayrıca beslenmesi ve uykusu da düzenli olmalıdır. Yeterli kilo alımını sağlarsanız ve gaz, kolik, kusma, reflü gibi sorunlar yoksa seyahatlerinizde ve tatillerinizde kendinizi rahat hissedeceksiniz.

  • Sıcaktan ve soğuktan koruyun!

Bebeğinizi sıcak ve soğuk havalardan korumalısınız. Çocuklar çok dar ve kalın giydirilmemelidir. İdeal olarak yetişkinlere göre bir kat daha fazla giymeleri gerekir. Giysiler bol, pamuklu, teri emen, nefes alabilen ve yumuşak kumaşlardan seçilmelidir. Seyahat edeceğiniz ortam sıcaklığı 20-22 derece olabilir. Çok sıcak iklimlerde çocuklarda dehidrasyon, sıcak çarpması veya bilinç kaybı yaşanabilir. Klima açıksa soğuk havanın bebeğin üzerine düşmemesine dikkat edilmelidir.

  • Seyahat ederken sık sık emzirin!

Seyahat aracı uçak, tren, otobüs veya özel araç olabilir. Küçük çocuklarda uçak yolculuğu sırasında kulak ağrısı ve huzursuzluk ortaya çıkabilir. Bebeğinizi sık sık emzirmeniz ve beslemeniz faydalı olacaktır. Otobüs yolculuğu sırasında çocuğunuzun çok fazla örtülmemesi ve güneşe maruz kalmaması gerekmektedir. Bazı çocuklarda taşıt tutması nedeniyle kusma meydana gelebilir. Bu geçici bir durumdur ve küçük, sık öğünler yiyebilirsiniz.

  • Güvenlik önlemlerini almayı unutmayın!

Kendi özel aracınızla tatile çıkacaksanız öncelikle güvenlik önlemlerini almalısınız. Anne ve çocuk arka koltukta oturmalıdır. Çocuğun ağırlığına uygun bir koltuğa sahip olması gerekir. Bir yaşına kadar bebekler ters bakacak şekilde yatırılmalıdır. Emniyet kemeri takmak zorunludur. Aracın çocuk kilidi aktif olmalıdır. Arabanın arkasını kısıtlayan nesneler bagaja yerleştirilmelidir. Bebeği meşgul etmek için oyuncaklar saklanabilir.

  • Araç içerisinde kendinizi güneşe maruz bırakmamaya dikkat edin!

Profesör. Aziz Polat: “Bebeğiniz/çocuğunuz araç içinde güneşe maruz bırakılmamalı ve camlar kapalıyken kesinlikle yalnız bırakılmamalıdır. “Çünkü camlar kapatıldığında aracın iç sıcaklığı çok fazla yükseliyor, bu durum sıcak çarpmasına ve hatta ölüme neden olabiliyor” diye uyarıyor.

  • Bezini sık sık değiştirin!

Bebeğin bezi sık sık değiştirilmeli ve pişik önleyici krem ​​sürülmelidir. Aksi halde çok kolaylıkla pişik ve mantar enfeksiyonları meydana gelebilir. Bebeğinizin sağlıklı beslenip beslenmediğini idrar rengi ve miktarından anlayabilirsiniz. Çocuğun günde 5-6 defa açık sarı renkte idrar yapması sıvı alımının iyi olduğu anlamına gelir; çocuğun idrarı koyu sarı renkte ve az miktarda çıkıyorsa sıvı alımı yetersiz demektir; Yaz aylarında sıvı kaybı arttığı için köpeğinizi sık sık beslemeli ve bol su içmelisiniz.

  • Temizliğe azami dikkat!

Mikroplar sıcak ve nemli ortamlarda kolaylıkla çoğalır ve enfeksiyonlara neden olur. Bebeğinizi beslemeden veya mama hazırlamadan önce ellerinizi yıkamalı, bu mümkün değilse nemli bir bezle iyice kurulamalısınız. Biberonlar ve emzikler önceden iyice temizlenmelidir. Yiyecekler evde termosta kaynamış su ile hazırlanmalıdır. Bebeğin bezini değiştirdikten sonra eller de temiz olmalıdır.

  • Mümkünse her iki ila üç saatte bir mola verin!

Isı ile bozulabilecek besinler tüketilmemelidir. Mümkünse her iki veya üç saatte bir mola verilmesi tavsiye edilir. Bu hem sürücü hem de yolcular açısından sağlıklı olacaktır. Mola alanlarının temiz tutulmasına dikkat edilmelidir.

  • Hijyeninden emin olmadığınız gıdalardan uzak durun!

Anne ve babalar sokakta yedikleri yiyeceklerden dolayı hazımsızlık, karın ağrısı, bulantı, kusma ve ishal yaşayabilirler. Ağız yoluyla bulaşan bakteri ve virüsler de çocuklarda ishale neden olabilir. Bebeğinizin dışkısı sulu, mukuslu ve bazen kanlı olabilir. İshalli çocuklar kolayca susuz kalabilir (aşırı sıvı kaybı). Eğer halsizlik, emmeme, bayılma veya aşırı uyku gibi sorunlar yaşıyorsanız mutlaka bir doktora başvurmalısınız.

  • Yanınızda ilaç çantası bulundurun!

Profesör. Dr. Aziz Polat “Bebek/çocuklu ailelerin yanlarında ilaç çantası bulundurması gerekiyor. Çantaya doktorla anlaşarak ağrı kesici ve ateş düşürücü şuruplar, çocuklara uygun güneş kremi, pişik ve alerjiye yönelik kremler, ateş ölçer, bantlar ve soğuk buz paketleri konulmalı” diyor. Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir