Dünya Gıda Günü ile ilgili dikkat çekici gerçekler

genişletmek

Buzdolabı teknolojilerinin gıda güvenliğindeki temel rolünün vurgulandığı rapora göre, 2023 yılına kadar 333 milyon kişi gıdaya erişimde ciddi sıkıntı yaşayacak. Öte yandan gıda saklama koşullarıyla ilgili sorunlar her yıl 526 milyon ton gıdanın israfına yol açıyor. Bu israf edilen yiyecek neredeyse bir milyar insanı doyurabilirdi.

Raporda, 1,2 milyardan fazla insanın gıda soğutma teknolojilerine erişiminin olmadığı, 745 milyon insanın buzdolapları için gerekli elektriğe erişiminin olmadığı, 3,5 milyar insanın ise sık sık elektrik kesintileriyle karşı karşıya kaldığı belirtiliyor.

Beko CEO’su Hakan Bulgurlu, gıda güvenliği açısından önemli olan buzdolabı teknolojilerinin çevresel açıdan önemli bir etkiye sahip olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “Dünyada gıdaya, gıda ve elektriği depolamak için ihtiyaç duyulan buzdolabı teknolojilerine ulaşmakta zorluk çeken milyonlarca insan var. Ayrıca nüfus arttıkça dünya çapında kullanılan buzdolabı sayısının 2050 yılına kadar iki kattan fazla artarak 4,2 milyar adede ulaşacağını öngörüyoruz. Ancak bu büyüme, enerji verimli teknolojiler kullanılmadığı takdirde ciddi çevresel etkilere neden olabilir. Ev aletleri küresel karbon emisyonlarının %8’ini oluştururken, bu emisyonların %15’i buzdolaplarından kaynaklanıyor. Soğutma sektöründeki elektrik tüketimi dünya çapındaki toplam elektrik tüketiminin %17’sini oluşturmaktadır. “En çok enerji tüketen aletlerden olan buzdolaplarında yüksek enerji verimliliği ile gezegenimizin sürdürülebilirliğinde fark yaratabiliriz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir