Hem tıp hem de mühendislik eğitimi alan doktorun başarısı görenlere ilham verdi

2017 yılında LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) üniversite giriş sınavında Türkiye 3.sü olan ve Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi'ne kabul edilen Dr. Muhammed Furkan Daşdelen'in başarısı onu görenlere büyük ilham kaynağı oldu. Dr. tıp fakültesinde okurken aynı zamanda bilgisayar mühendisliğinden de çift anadal yaparak mezun oldu. Daşdelen, okuduğu iki disiplini birleştirerek yapay zekanın tıpta kullanılması alanında önemli çalışmalara imza attı.

Artık bu haberi dinleyebilirsiniz. Uygulamayı şimdi indirin!

“AMAÇ MESLEKTAŞLARININ YOĞUN HASTA YÜKÜNÜ AZALTMAK”

Dr. Daşdelen, hedefinin sağlıkta yapay zeka üzerinde çalışarak meslektaşlarının yoğun hasta yükünü hafifletmek olduğunu söyledi. Dr., doktorasını Almanya'da tamamlayarak eğitimine devam edecek. Daşdelen'in başarısı gençlere büyük örnek olacak. Üniversitede aldığı eğitimden oldukça memnun olduğunu belirten Daşdelen, üniversiteye başlayacak ve kariyer tercih aşamasında olan öğrencilere de önemli tavsiyelerde bulundu. Üstelik henüz 25 yaşında olan Dr. Daşdelen, yurtdışındaki eğitimini tamamladıktan sonra ülkesine hizmet etmek istediğini de söyledi.

“Aklımda ilaç yoktu”

Üniversitenin imkanlarını gördükten sonra Uluslararası Tıp Fakültesi'ni tercih ettiğini belirten Dr. Muhammed Furkan Daşdelen, şöyle konuştu: “2017 yılında üniversiteye giriş sınavında Türkiye 3.'sü olduğum için bu üniversiteyi seçtim. Daha önce tıp aklımda değildi. Daha sonra gelip önemli araştırmaları ve ikili fırsatları gördükten sonra bu üniversiteyi seçtim. İlk yılımdan itibaren Rejeneratif ve Onarıcı Tıp Araştırma Merkezi'nde araştırma yapmaya başladım ve burayı seçmemin ana sebebi de buydu. 4 yıl boyunca araştırmacı olarak çalıştığım bu merkezde 10'a yakın makale yazdım. “Daha sonra bilgisayar mühendisliği üzerine çift ana dal başvurusu yaptım ve hem Uluslararası Tıp Fakültesi'nde hem de bilgisayar mühendisliğinde okumaya başladım.” dedi.

“HEDEFİM HEM TIP HEM MÜHENDİSLİĞİ KULLANABİLECEĞİM ALANLARDA ÇALIŞMAK”

Dünyanın farklı yerlerinde staj yaptığını belirten Dr. Daşdelen, şöyle konuştu: “Öğrenim hayatım boyunca birçok projede yer aldım. Bu projelerin önemli bir kısmı tıpta yapay zekayı içeriyordu. Üniversitenin sağladığı uluslararası stajlar sayesinde dünyanın birçok yerinde staj yapma fırsatı buldum. İlk çalışmamı Cambridge Üniversitesi'nde kardiyovasküler araştırmalarda geçirdim. İkinciyi Münih Teknik Üniversitesi ve Helmholtz AI'da tıpta yapay zeka ve görüntü işleme üzerine yaptım. Gelecekteki hedefim hem tıpta hem de mühendislikte edindiğim bilgileri uygulayabileceğim alanlarda çalışmak. Bu nedenle önce Almanya'ya gidip Tıpta Bilgi İşlem ve Yapay Zeka programında doktora yapmayı planlıyorum. Daha sonra İngiltere'de kardiyoloji alanında uzmanlaşmak ve doktoram sırasında öğrendiğim yapay zeka gelişmelerini tıpta kardiyoloji alanında uygulamak istiyorum.” dedi.

“ÜNİVERSİTELERDE FIRSATLAR ARAŞTIRMALILAR”

Hem tıp hem de mühendislik alanında aldığı eğitimin kolay olmadığını belirten Daşdelen, şöyle konuştu: “Öğrencilere tavsiyem okulları ziyaret ederek okuldaki araştırma altyapısını ve fırsatlarını değerlendirmeleridir. Alanında yetkin profesörler aramalılar. Yolculuğum kolay olmadı. Hem tıp hem de mühendislik okumak ek fedakarlıklar gerektiriyordu. Her şeyden önce büyük bir zaman fedakarlığı gerekiyordu. Üniversitenin bu yolculukta bana sağladığı en büyük katkı, araştırma altyapısı sağlaması, tecrübeli hocalarla çalışma imkanı sağlaması, onlarla proje yürütme olanağı sağlaması ve yurt dışında staj konusunda bana destek olması oldu. Bu sayede uluslararası ağ kurma fırsatım oldu.” dedi.

Önceki içerik Sonraki içerik
AK Partili Baykan'ın sözleri komisyonu karıştırdı! Gece yarısı kendisini arayan kadına şöyle dedi: “Kendini uyumalısın”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir